Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Beko’nun ”net sıfır” hedefine SBTi onayı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Beko’nun ''net sıfır'' hedefine SBTi onayı
Hırsızlar Utanmıyor, Biz Utanıyoruz
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Elazığ'daki çiçekçi Galip Kayaoğlu, haftada 10 hırsızlık olayı yaşadıklarını ve savcılığa başvurdu.
Borsa güne yükselişle başladı: Küresel piyasalar karışık seyrediyor
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,38 yükselişle 9.430,99 puandan başladı.